Leerling Thijs Abraham wint Talentprijs en ook de Consumentenprijs.

Thijs Abrahams, leerling van Patisserie de Rouw en student van ROC Eindhoven, heeft gisteren een belangrijke prijs in de wacht gesleept: Talent van het jaar 2008 + Consumentenprijs. Thijs is 18 jaar oud. Hij heeft een heerlijk taartje aan de jury laten zien en proeven.

Van harte gefeliciteerd!

De Stichting Jeugdvakwedstrijden organiseert sinds 1961 vakwedstrijden voor jonge brood- en banketbakkers. Doel van deze wedstrijden is de deelnemers in competitieverband uit te dagen hun vakbekwaamheid te meten met die van anderen. Dit motiveert en stimuleert deze jonge mensen. Deze ideële doelstelling wordt gerealiseerd in nauwe samenwerking met het Nederlands beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en de media in de bakkerijsector. Het bestuur van deze onafhankelijke, niet commerciële stichting bestaat uit vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en vakdocenten uit heVMBO en het MBO, die dit werk op basis van vrijwilligheid uitoefenen.
De stichting kent een landelijke en regionale indeling. Vertegenwoordigende landelijke bestuursleden zijn verantwoordelijk voor de organisatie van de regionale vakwedstrijden die bij toerbeurt op verschillende scholen plaatsvinden.

Jaarlijks is er een finalewedstrijd voor de schoolkampioenen VMBO om het kampioenschap van Nederland in de klassen banketbakken broodbakken en brood-banketbakken.

Voor de leerlingen in het MBO worden ieder jaar in zes regio`s vakwedstrijden georganiseerd in een zevental verschillende klassen, gevolgd door een finalewedstrijd om het Nederlands Kampioenschap.