Worstenbroodje van De Rouw behoort tot de beste 11 van Brabant

EINDHOVEN – Nog even en de Brabantse fijnproever kan weer gericht op pad voor het aller-aller-lekkerste Brabantse worstenbroodje. Afgelopen maandag barstte de strijd om het ‘Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje’ weer los in Oisterwijk. 57 bakkers leverden daar hun worstenbroodjes in, tijdens de voorrondes van de populaire jaarlijkse bakwedstrijd.

Aan de negen vakjuryleden de eer om de broodjes stuk voor stuk te keuren. Zij kozen uiteindelijk elf finalisten die het op woensdagavond 17 maart tegen elkaar op zullen nemen in een spannende finale. Een hele spannende finale, want naast een aantal bekende namen, hebben zich dit jaar ook drie nieuwe bakkers in de lijst weten te scharen.

De elf finalisten van 2010 zijn:
Bakkerij Ger Ligthart uit Made (de winnaar van vorig jaar)
Bakkerij van Dongen uit Made (winnaar van dit jaar)
Bakkerij Nagelkerke uit Oudenbosch
Bakkerij Dennis de Jong uit Breda
Echte bakker Theo Pastoor uit Tilburg
Bakkerij de Jong uit Oosterhout
Echte bakker van der Steen uit Made
Bakkerij Leon van Dongen uit Wagenberg

Nieuw in de strijd zijn:
Patisserie de Rouw uit Vught
Willems Brood en Banket uit Hilvarenbeek
Bakkerij Bierman uit Kaatsheuvel