CvdK Wim vd Donk ontvangt De Rouw uit Vught als Merkdrager van `Merk Brabant`

Vrijdagmiddag 23 juli 2010 om 15.00 uur ontving Commissaris van de Koningin de heer Wim van de Donk het echtpaar Arthur en Doris de Rouw op het Provinciehuis om hen officieel als merkdrager van ‘Merk Brabant’ te verwelkomen. (foto met CvdK gemaakt door Marc Bolsius)

Patisserie de Rouw: Partner ‘Dan denk je aan Brabant’
Patisserie de Rouw is trotse partner geworden van Merk Brabant. Wat Brabant en de Brabanders onder meer kenmerkt is dat ze innovatie en ondernemerschap (high tech) combineren met de zachte kant van het leven, bijvoorbeeld de gezelligheid, gastvrijheid en gemoedelijkheid (high touch). Datzelfde geldt voor Brabantse ondernemers. Patisserie de Rouw past met haar unieke combinatie van culinaire creativiteit, vakmanschap, en ambachtelijke traditie bij deze kernachtige typering.

Merk Brabant
Op 17 september 2009 werd Merk Brabant gelanceerd, een initiatief van organisaties uit de economische en toeristische sector, kennis- en sportinstellingen en de provincie Noord-Brabant. Het doel van deze samenwerking is om Brabant te profileren als innovatieve regio met oog voor de menselijke maat. Hiermee wordt bijgedragen aan een krachtig imago, zowel voor haar inwoners, toeristen en aankomend studenten als haar bedrijven en instellingen. De basis van deze regiomarketing is het gedachtegoed van Brabant, het succesvol combineren van de harde en zachte kanten van het leven. Dit gedachtegoed wordt vervolgens communicatief gekoppeld aan instellingen, evenementen en bedrijven die deze kenmerken ook bezitten.

Patisserie de Rouw
Het echtpaar Arthur en Doris de Rouw staat aan het roer van de patisserie waar 50 medewerkers aan de Kloosterstraat in Vught dagelijks topproducten vers bereiden en verkopen. Door voortdurend te investeren in de beste kwaliteit van haar producten, oogstrelende en smaakvolle creaties te ontwikkelen en haar klanten te blijven verrassen, is De Rouw als enige Nederlandse patisserie gevraagd lid te worden van Relais Desserts. Dit is een wereldwijde organisatie waarin de top van de Haute Patisserie is verenigd. In Nederland is Patisserie De Rouw vier keer gekozen tot de beste banketbakker van het jaar. Smaakvolle creativiteit en ambacht, met oog voor de mens te samen: dan denk je aan Brabant.

Voor meer informatie over Patisserie de Rouw, kijk dan op: www.derouw.nl/old . Informatie over het Merk Brabant is te vinden op: www.dandenkjeaanbrabant.nl