Patisserie de Rouw op het podium tijdens de wedstrijd Beste Brabantse Worstenbroodje 2010

Met een gemiddeld cijfer van 7,4 heeft Patisserie De Rouw uit Vught de derde plaats veroverd in de strijd om het Beste Brabantse Worstenbroodje. De wedstrijd werd op 19 oktober jongstleden gehouden op het Cingel College in Breda. Ambachtelijke bakkerondernemers streden om deze prestigieuze titel.

“Jeetje, dit had ik absoluut niet verwacht”, vertelt Doris de Rouw. “Als je als patisseriezaak meedoet aan deze wedstrijd ben je toch een buitenbeentje. Wij krijgen van onze klanten veel complimenten over het worstenbroodje dat we maken. Dat heeft ons doen besluiten om mee te doen. En dan een derde plaats halen is fantastisch. Ik ben echt heel trots!”

Het verschil in de top drie was klein. Uiteindelijk was het Bakkerij Leo van Dongen die met een gemiddelde van 7,7 de nummers twee (7,6 gemiddeld) en drie (7,4 gemiddeld) net achter zich liet.

Jury
De vakjury bestond deze middag uit vakdocent Martien Verheijen van ROC Eindhoven en de Bredase slagerondernemer Jan van Beijsterveldt. Naast de deskundige vakjury was er een consumentenjury aanwezig die bestond uit Ad Romijn, journalist van Brabant10, Mandy Vink, eigenaar van restaurant Chocolat en Hotel Bliss en Marlies Dreessen, directeur van VVV Breda. Bas Barten, vakdocent Brood & Banket op het Cingel College, nam de taak van juryvoorzitter op zich.

Juryvoorzitter Bas Barten gaf aan dat het niveau van de wedstrijd erg hoog was. “Met name in de top zes waren de verschillen bijzonder klein. Je ziet dat er veel aandacht aan het product is gegeven. Er is veel getraind om het perfecte Brabantse worstenbroodje te maken.”