FEIT OF FABEL: MUESLIREEP BEVAT MEER CALORIEËN DAN CAKE

FEIT

Mueslirepen hebben het imago van een gezond tussendoortje. Dat is deels terecht. Ze bevatten bijvoorbeeld veel vezels. Die zijn goed voor je lichaam, met name voor je darmflora. Ook bevatten mueslirepen eiwitten, die dienen als bouwstof voor je lichaam en goed zijn voor je spieren. De koolhydraten in de reep zorgen er bovendien voor dat je (snel) energie krijgt.

Maar mueslirepen bevatten vaak ook veel suiker en (verzadigde) vetten, en dus veel calorieën. Zelfs suikers uit fruit, die weliswaar iets toevoegen aan de voedingswaarde van een reep, dragen net zo goed bij aan het aantal -calorieën als toegevoegde suiker. Een gemiddelde mueslireep bevat per vijftig gram 250 calorieën, 17,7 gram suiker en 12,4 gram vet. Ter vergelijking: vijftig gram cake bevat 222 calorieën, 12,5 gram suiker en 12,5 gram vet. Cake heeft echter niet die gezonde eigenschappen, die een mueslireep wél heeft. Kortom: kies bewust en eet dergelijke energierijke tussendoortjes met mate. Dan zijn een mueslireep of een plakje cake op zijn tijd nooit van slechte invloed op je gewicht of gezondheid.

Bekijk in de webshop

 

Bekijk in de webshop