RABARBER-BROODCRUMBLE

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 sneetjes witbrood van je bakker of briochebrood van ons (…wij verkopen wél Briochebrood, meergranen- en notenbrood….NIEUWTJE: ná de winkel-vakantie-sluiting beginnen we met de verkoop van lekkere witte sandwich-broodjes, dat wordt smullen….)
  • 750 g rabarber, in stukken
  • 100 ml aardbeiensap
  • 50 g suiker
  • 75 g zachte boter
  • 75 g donkere basterdsuiker
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 50 g hazelnoten, grofgehakt 

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de rabarber met het aardbeiensap in tien minuten gaar en laat het vocht verdampen. Schep de rabarber in een lage ovenschaal. Verkruimel het brood grof in de keukenmachine. Doe het kruim over in een kom en voeg de boter toe. Wrijf de boter met de vingertoppen door het kruim en schep dan de bruine suiker, het gemberpoeder en de noten erdoor. Strooi dit over de rabarber en laat de crumble in de oven in twintig tot dertig minuten goudbruin kleuren.