Recept… BREAD & BUTTERPUDDING VAN KERSTBROOD

BREAD & BUTTERPUDDING VAN KERSTBROOD

Ingrediënten (voor 4 personen):
4-6 sneetjes kerstbrood
50 g boter
3 eetlepels abrikozenjam
1 groot ei
125 ml slagroom
rasp van 1 sinaasappel
2 zakjes vanillesuiker
3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet vier eenpersoons ovenschaaltjes (inhoud circa 200 ml) royaal in met boter. Snijd de sneetjes kerstbrood elk in vier stukken en besmeer ze met boter, abrikozenjam en de amandelspijs uit het brood. Leg de stukjes kerstbrood in de ovenschaaltjes. Klop in een kom het ei los met de slagroom, de geraspte sinaasappelschil en de vanillesuiker. Schenk dit mengsel over de stukken brood in de schaaltjes. Strooi de basterdsuiker erover en verdeel de rest van de boter in vlokjes erover. Bak de bread & butter puddinkjes in de oven in circa 20-25 minuten mooi bruin en gaar. Stort, terwijl ze nog warm zijn, de puddinkjes omgekeerd op bordjes. Serveer eventueel met een bolletje vanille-ijs.

Proef en geniet…. Puur vakmanschap!! Geniet ook eens van de andere zoete zaligheden

Patisserie de Rouw, bekend van de héérlijke Nougatinetaart! Dé Specialiteit van het huis!

Alle producten van Patisserie de Rouw zijn volledig huisgemaakt om de hoogst mogelijke kwaliteit te garanderen.

 

Voor verdere informatie kijk op onze webshop en onze website.

Voor het laatste en lekkerste nieuws volg ons via facebook, twitter en youtube

U bent van harte welkom in onze winkel aan de Kloosterstraat in Vught. Kent u ook de snelle afhaalservice ons pick-up-point?
Door voortdurend te investeren in de beste kwaliteit van onze producten, oogstrelende en smaakvolle creaties te ontwikkelen en onze klanten te blijven verrassen, is Patisserie de Rouw als enige Nederlandse patisserie lid van Relais Desserts International. Dit is een wereldwijde organisatie waarin de top van de haute patisserie is verenigd.