Patisserie de Rouw Vught steunt de strijd tegen taaislijmziekte door de verkoop van macarons


Patisserie de Rouw Vught steunt de strijd tegen taaislijmziekte door de verkoop van macarons

Snoept u mee? Snoepen voor het goede doel!

Patisserie de Rouw in Vught steunt de strijd tegen taaislijmziekte door rond ‘Jour du Macaron’ 50% van de verkoop van macarons te doneren aan de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). De macaron-actie, die is geïnitieerd door Relais Desserts, de internationale vereniging van toppatissiers waar Arthur de Rouw als enige Nederlandse patissier bij is aangesloten, vindt plaats tussen 15 en 21 maart 2018.

Documentaire
Bij de Rouw is niet alleen Arthur de Rouw een groot fan van de macaron, ook medewerker Jimmy heeft een hart voor macarons. Hij staat centraal in een documentaire over macarons en over de actie voor de NCFS. De langere versie documentaire van het maken van Macarons is hier te bekijken, de korte versie voor de #MacaronDay is hier te bekijken.

Jour du Macaron
Van alle verpakkingen macarons die tussen 15 en 21 maart verkocht worden, doneert De Rouw 50% aan de NCFS, die zich inzet voor een langer en beter leven voor mensen met taaislijmziekte. De actie is een initiatief van Relais Desserts dat jaarlijks Jour du Macaron organiseert, waarop de aangesloten leden via acties doneren ten behoeve van de bestrijding van taaislijmziekte. Dit jaar is de Jour du Macaron op 20 maart.

Bijdrage aan strijd tegen taaislijmziekte
Arthur de Rouw: “Het voelt goed om via ons mooie ambacht bij te dragen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten met deze ernstige longziekte, die nog steeds niet te genezen is. Ik kan mijn passie voor macarons goed kwijt in deze sympathieke actie. Het maken van lekkere en mooie macarons is moeilijk en vraagt veel vakmanschap, kennis en kunde. Net als al onze producten maken wij onze macarons met de hand, waardoor we alle aandacht aan deze delicate delicatesse kunnen geven. Tijdens de actieweek zorgen we voor macarons met bijzondere vullingen en smaakcombinaties die we ook nog eens mooi verpakken. Hierdoor zijn de macarons ook een mooi geschenk. Wat is er nu niet mooier dan het goede doel te steunen door te genieten van heerlijke macarons“, aldus Arthur de Rouw.