Dikmaker?

Dikmaker?
Het prettige gevoel dat ontstaat door suiker te eten, kan je aansporen
en motiveren om nog iets extra’s te eten. Hierdoor is de misvatting
ontstaan dat je van suiker dik zou worden. Van suiker op zich
word je niet dik. Alleen wie teveel suiker eet en dit niet verbrandt,
loopt het risico hiervan dikker en ongezonder te worden. Het gaat om
de balans. De helft van alle suikerdie wij in Nederland binnen krijgen,
is afkomstig uit teveel tussendoortjes.

Suiker
KRISTALSUIKER, TAFELSUIKER OF SACHAROSE: HET ZIJN
ALLEMAAL NAMEN VOOR DEZELFDE STOF: SUIKER.
SUIKERS ZIJN ENKELVOUDIGE KOOLHYDRATEN, OOK WEL
MONO- OF DISACHARIDEN GENOEMD. ZE BESTAAN UIT
EEN OF TWEE SUIKERMOLECULEN, TE WETEN GLUCOSE
(DRUIVENSUIKER) EN/OF FRUCTOSE (VRUCHTENSUIKER).
DE MEESTE SOORTEN SUIKER BESTAAN UIT GLUCOSE,
FRUCTOSE OF EEN MENGSEL DAARVAN. DENK BIJVOORBEELD
AAN BIET- EN RIETSUIKER, STROOP OF HONING.