Wedding & Cake workshop is groot succes

Zaterdag 2 oktober werd voor de eerste keer de workshop WEDDING & CAKE bij Patisserie de Rouw gehouden.

De reactie`s waren overweldigend: Dit waren de reacties: `We hebben een superleuke middag gehad!`, `Hartstikke leuk`, `gezellig, informatief, leerzaam, goed verzorgd, zeker mee doorgaan`, ‘helemaal top!`, `goed initiatief`, `lekker…`, `leuk om de passie van ieder vakmanschap te zien. De banketbakker over de taarten, de weddingplanner over tips en de visagie over make-up`, `Goed te volgen, ontspannen en leuk`, `Super`.

Op naar de volgende sessie op 16 oktober! We zien ernaar uit.

Toppertje! Jimmy is de beste uit 30.000 leerlingen!!

BREDA – Aad Ouborg, de Bredase zakenman en Chazia Mourali, de Nederlandse televisiepresentatrice overhandigen aan Jimmy Vissenberg de eervolle prijs. Jimmy Vissenberg uit Zegge is donderdagmiddag gekozen tot Topper 2010 van het ROC West-Brabant. Hij is student aan het Cingelcollege in Breda en banketbakker bij De Rouw in Vught.

Sjef de Beer, vakdocent Brood & Banket aan het Cingel College, licht toe waarom Jimmy Vissenberg dit jaar verkozen is tot Topper. ‘Jimmy heeft een enorm sterke visie en focus op zijn toekomst: hij wil bij de top horen. Hij combineert zijn ambitie met een tomeloze inzet’. Zijn ambitie blijkt ook uit zijn huidige werkplek: Patisserie de Rouw in Vught dé top binnen ons vakgebied’.
Ook bij Patisserie de Rouw is Jimmy een succesverhaal. Na twee weken viel Jimmy’s talent al op en binnenkort mag hij zichzelf meester ijsbereiding noemen. Een pijlsnelle carrière binnen zo’n topbedrijf is bijzonder.
Jimmy krijgt als prijs een opleiding tot meester IJsbereider en een kostuum voor deelname aan het EK patisserie in Lissabon. De prijs werd donderdagmiddag in de Grote Kerk in Breda uitgereikt.

Dé Nougatinetaart is de specialiteit van het huis: Dan denk je aan Brabant!

www.dandenkjeaanbrabant.nl

Dan denk je aan Brabant!

De Rouw: L`art de patisserie
Het echtpaar Arthur en Doris de Rouw staan aan het roer van het ambachtelijke bedrijf met maar liefst 50 medewerkers aan de Kloosterstraat in Vught, een Patisserie waar dagelijks ambacht, vakmanschap en creativiteit samenkomen. Het echtpaar is vooruitstrevend, continu zoekend naar de ontwikkeling van nieuwe producten en de presentatie ervan.

Ambacht en passie worden beloond
Alle producten worden door mensenhanden gecreëerd, sterker alle vullingen tot zelfs aan decoraties toe, worden geheel in eigen beheer vervaardigd, wat uniek is in Nederland! In 2008 werd De Rouw voor de 4e keer gekozen tot beste Patisserie van Nederland. En, in datzelfde jaar is Patisserie De Rouw toegetreden tot Relais Desserts, een wereldwijde organisatie gevestigd in Frankrijk die staat voor Haute Pâtisserie. Nu kunnen
ze zichzelf rekenen tot de 80 beste banketbakkers ter wereld.

Elite op z`n Brabants
Men streeft naar hoge kwaliteit, creativiteit, versheid en service. Van de winkel tot de geschenkverpakking, het ziet er heel chique uit, maar het is niet overdreven. Elite op z`n Brabants. De Rouw is continue bezig zichzelf te verbeteren en ondanks het feit dat men moet presteren om bij de wereldtop te blijven horen, hangt er bij Patisserie De Rouw een geweldige sfeer en men werkt er mensgericht. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel. Alle medewerkers hebben liefde voor het vak en gaan er met het gehele team ervoor het beste product voor de dagelijkse wedstrijd te maken namelijk: de consument met een verrassend lekker product telkens weer tevreden te stellen!

CvdK Wim vd Donk ontvangt De Rouw uit Vught als Merkdrager van `Merk Brabant`

Vrijdagmiddag 23 juli 2010 om 15.00 uur ontving Commissaris van de Koningin de heer Wim van de Donk het echtpaar Arthur en Doris de Rouw op het Provinciehuis om hen officieel als merkdrager van ‘Merk Brabant’ te verwelkomen. (foto met CvdK gemaakt door Marc Bolsius)

Patisserie de Rouw: Partner ‘Dan denk je aan Brabant’
Patisserie de Rouw is trotse partner geworden van Merk Brabant. Wat Brabant en de Brabanders onder meer kenmerkt is dat ze innovatie en ondernemerschap (high tech) combineren met de zachte kant van het leven, bijvoorbeeld de gezelligheid, gastvrijheid en gemoedelijkheid (high touch). Datzelfde geldt voor Brabantse ondernemers. Patisserie de Rouw past met haar unieke combinatie van culinaire creativiteit, vakmanschap, en ambachtelijke traditie bij deze kernachtige typering.

Merk Brabant
Op 17 september 2009 werd Merk Brabant gelanceerd, een initiatief van organisaties uit de economische en toeristische sector, kennis- en sportinstellingen en de provincie Noord-Brabant. Het doel van deze samenwerking is om Brabant te profileren als innovatieve regio met oog voor de menselijke maat. Hiermee wordt bijgedragen aan een krachtig imago, zowel voor haar inwoners, toeristen en aankomend studenten als haar bedrijven en instellingen. De basis van deze regiomarketing is het gedachtegoed van Brabant, het succesvol combineren van de harde en zachte kanten van het leven. Dit gedachtegoed wordt vervolgens communicatief gekoppeld aan instellingen, evenementen en bedrijven die deze kenmerken ook bezitten.

Patisserie de Rouw
Het echtpaar Arthur en Doris de Rouw staat aan het roer van de patisserie waar 50 medewerkers aan de Kloosterstraat in Vught dagelijks topproducten vers bereiden en verkopen. Door voortdurend te investeren in de beste kwaliteit van haar producten, oogstrelende en smaakvolle creaties te ontwikkelen en haar klanten te blijven verrassen, is De Rouw als enige Nederlandse patisserie gevraagd lid te worden van Relais Desserts. Dit is een wereldwijde organisatie waarin de top van de Haute Patisserie is verenigd. In Nederland is Patisserie De Rouw vier keer gekozen tot de beste banketbakker van het jaar. Smaakvolle creativiteit en ambacht, met oog voor de mens te samen: dan denk je aan Brabant.

Voor meer informatie over Patisserie de Rouw, kijk dan op: www.derouw.nl/old . Informatie over het Merk Brabant is te vinden op: www.dandenkjeaanbrabant.nl

Het verhaal van ROC Topper Jimmy

Topper van: Cingel College
Opleiding: Allround Brood- en Banketbakker

www.benjijeentopper.nl

Jimmy is uitgekozen tot Cingel College Topper omdat hij weet wat hij wil bereiken. Alleen het beste is goed genoeg voor Jimmy, hij wil bij de top horen. Jimmy neemt regelmatig deel aan vakwedstrijden. Zelfs aan het Nederlands kampioenschap waar hij recent de 4de plaats behaalde

Bruidstaart

We mochten een bruidstaart maken voor de zakenpartner van Albert Verlinde: Roel Vente. Daar zijn we heel trots op.

De bruidstaart die we voor deze speciale gelegenheid gemaakt hebben is de PIERROTBRUIDSTAART.

De pierrotbruidstaart bestaat uit een vulling van vanillemousse met een heerlijke frisse compote van rood fruit. Omhuld in witte chocolade, afgewerkt als Pierrotkraag waardoor deze taart een bijzonder feestelijke uitstraling heeft.

Moederdagtaart in teken van 30-jarig jubileum Koninging Beatrix

Op vrijdagochtend 7 mei jongstleden hebben de talentvolle patissiers Dré Eversteijn, Robin Hoedjes en Jeroen Kemps traditiegetrouw de Moederdagtaart op Paleis Huis ten Bosch in Den Haag aangeboden. Deze taart wordt overhandigd namens alle bakkers in Nederland door de Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV), waarvan Koningin Beatrix beschermvrouwe is.

De Moederdagtaart werd in ontvangst genomen namens Koningin Beatrix door mevrouw De Blocq van Scheltinga, hofdame van de Koningin, en mevrouw Leendertse-Venekamp, particulier secretaris van de Koningin. Zowel de particulier secretaris als de hofdame was onder de indruk van het prachtige meesterwerk. “Het is wederom een pronkstuk en die hoed… Zo kenmerkend!”, aldus de hofdame bij binnenkomst in de Chinese Zaal.

De afgelopen drie maanden hebben de patissiers enorm veel aandacht besteed aan deze eervolle opdracht om een volmaakte taart te kunnen aanbieden. De makers kozen ervoor om het thema ‘Koningin Beatrix, 30 jaar op de troon’ centraal te stellen. Dit werd gesymboliseerd door een bordeauxrood kussen van chocolade waarop het gouden getal 30 stond. Net daarboven hing een vrouwengezicht, voorzien van een parelketting en een sierlijke hoed. Daaromheen werden in totaal twaalf prachtige taarten in diverse smaakcombinaties gepresenteerd. De particulier secretaris was hiervan onder de indruk: “Het verrast mij elke keer toch weer welke smaakcombinaties er mogelijk zijn. En die kunstige bloemen en vlinders zorgen voor een prachtig beeld. Er zit veel creativiteit in en dat waardeert de Koningin ook. Aankomend weekend zal Hare Majesteit dit pronkstuk zeker aan haar gasten presenteren.”

Het maken en aanbieden van de Moederdagtaart is een grote eer voor de jonge patissiers en na afloop waren ze dan ook razend enthousiast. “Dit is zo’n bijzondere gebeurtenis, dat maak je niet snel meer mee. Het is mooier dan verwacht en vooral de interesse van het Koninklijk Huis in ons vak is geweldig om te horen,” aldus de patissiers.

Dré Eversteijn won in 2009 de Gouden Gard en is werkzaam bij Huis ter Duin in Noordwijk, Robin Hoedjes won dat jaar de Zilveren Gard en is werkzaam bij Bakkerij Otten in Hoorn. Jeroen Kemps veroverde toen de Bronzen Gard en werkt als patissier bij Patisserie De Rouw in Vught. Namens de NBOV waren Algemeen Bestuurslid Lex Verkley uit Soest, algemeen secretaris Cor Havermans en communicatiemedewerker Martijn Verkerk aanwezig bij het aanbieden van de Moederdagtaart.

Worstenbroodje van De Rouw behoort tot de beste 11 van Brabant

EINDHOVEN – Nog even en de Brabantse fijnproever kan weer gericht op pad voor het aller-aller-lekkerste Brabantse worstenbroodje. Afgelopen maandag barstte de strijd om het ‘Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje’ weer los in Oisterwijk. 57 bakkers leverden daar hun worstenbroodjes in, tijdens de voorrondes van de populaire jaarlijkse bakwedstrijd.

Aan de negen vakjuryleden de eer om de broodjes stuk voor stuk te keuren. Zij kozen uiteindelijk elf finalisten die het op woensdagavond 17 maart tegen elkaar op zullen nemen in een spannende finale. Een hele spannende finale, want naast een aantal bekende namen, hebben zich dit jaar ook drie nieuwe bakkers in de lijst weten te scharen.

De elf finalisten van 2010 zijn:
Bakkerij Ger Ligthart uit Made (de winnaar van vorig jaar)
Bakkerij van Dongen uit Made (winnaar van dit jaar)
Bakkerij Nagelkerke uit Oudenbosch
Bakkerij Dennis de Jong uit Breda
Echte bakker Theo Pastoor uit Tilburg
Bakkerij de Jong uit Oosterhout
Echte bakker van der Steen uit Made
Bakkerij Leon van Dongen uit Wagenberg

Nieuw in de strijd zijn:
Patisserie de Rouw uit Vught
Willems Brood en Banket uit Hilvarenbeek
Bakkerij Bierman uit Kaatsheuvel

Mini Seminar Relais Dessert

Dinsdag en Woensdag mochten we de collega`s van Relais Dessert uit Belgie, Duitsland en Luxemburg ontvangen. Doel van deze bijeenkomst is het overbrengen en behouden van de verfijnde eetcultuur.

Waar staat Relais Desserts voor: ieder lid van Relais Desserts is een weerspiegeling van de perfectie en de kwaliteit van de vereniging in termen van professionele vereisten en respect voor de waarden.

Doelstelling: De wereldwijde elite van de patisserie samenbrengen

De waarden: passie voor het vak, oog voor detail, openstaan voor anderen, eerlijkheid, de vereiste van kwaliteit, het streven naar perfectie, wederzijds respect, het steeds zichzelf in vraag stellen.

Hemelpoorten gaan open voor fijnproevers

Lifestyle-magazine
Heeft u het mooie artikel in het magazine `LIFESTYLE` al gezien? Mevrouw A. Ripolli heeft hier veel aandacht aan geschonken.

Hemelpoorten gaan open voor fijnproevers
Flinterdun is het laatste laagje pure chocola dat verwerkt wordt voor de nieuwe ambachtelijk gemaakte bonbonnetje van slechts zes à zeven gram. ’t Exterieur dient slechts als oogstrelende verpakking voor een verleidelijke vulling. De gedreven patissier De Rouw verwerkt er twee of soms wel drie verschillende ingrediënten in waardoor er een ongelooflijke spannende smaakcombinatie ontstaat. In de mond smelt zo’n handgemaakt kunstwerkje langzaamaan uiteen op je tong waarna je smaakpapillen volop worden geprikkeld. Fijnproevers beginnen nu een serieuze zoektocht naar de onbekende en mysterieuze receptuur van het enige Nederlandse lid van Relais Desserts…Patisserie De Rouw. Wilt u de hele tekst lezen? zie bijlage…

Lees / open het bijgevoegde bestand