
Kunst van chocolade
VUGHT – Het is weer eens wat anders: kunst van chocolade. Het was enige tijd te zien in het Atelier Van Loon & Simons aan de Taalstraat in Vught.
Bij de nieuwe tentoonstelling van het atelier is ook werk te zien van de Vughtse Patisserie De Rouw. `Zoals een schilder met zijn ogen half dicht zijn schilderij keurt, zo keuren de patissiers van De Rouw hun producten tot in detail`, wordt het werk aangeprezen. `Arthur de Rouw en zijn medewerkers hebben het vakgebied verheven tot kunst`.
De nieuwe expositie biedt tevens sculpturen van Karin van de Walle en schilderijen van Marta Jedrysko. De openingsdag is zeer druk bezocht.

De Rouw voert duurzaamheid door in Wagenpark
Afgelopen maand heeft Patisserie De Rouw uit Vught een nieuwe Mercedes-Benz Vito 113 CDI in gebruik genomen. Deze Vito werd ter vervanging van de oude Vito aangeschaft en wordt net als zijn voorganger ingezet voor de bezorging van de ambachtelijke producten van de patisserie.
De bezorging van de met zorg bereide taarten en andere delicatessen houdt Patisserie De Rouw in eigen hand. Hiervoor heeft men een eigen bezorgdienst met een wagenpark van drie bestelwagens waaronder twee Mercedes-Benz Vito’s die de producten tot ver buiten de Brabantse regio afleveren. Ter vervanging werd afgelopen maand een nieuwe Mercedes-Benz Vito 113 CDI in gebruik genomen. De Vito van de nieuwe generatie wordt aangedreven door een zuinige en schone viercilindermotor. In combinatie met de nieuwe ECO Gear versnellingsbak is de bestelwagen nog duurzamer.

Patisserie de Rouw op het podium tijdens de wedstrijd Beste Brabantse Worstenbroodje 2010
Met een gemiddeld cijfer van 7,4 heeft Patisserie De Rouw uit Vught de derde plaats veroverd in de strijd om het Beste Brabantse Worstenbroodje. De wedstrijd werd op 19 oktober jongstleden gehouden op het Cingel College in Breda. Ambachtelijke bakkerondernemers streden om deze prestigieuze titel.
“Jeetje, dit had ik absoluut niet verwacht”, vertelt Doris de Rouw. “Als je als patisseriezaak meedoet aan deze wedstrijd ben je toch een buitenbeentje. Wij krijgen van onze klanten veel complimenten over het worstenbroodje dat we maken. Dat heeft ons doen besluiten om mee te doen. En dan een derde plaats halen is fantastisch. Ik ben echt heel trots!”
Het verschil in de top drie was klein. Uiteindelijk was het Bakkerij Leo van Dongen die met een gemiddelde van 7,7 de nummers twee (7,6 gemiddeld) en drie (7,4 gemiddeld) net achter zich liet.
Jury
De vakjury bestond deze middag uit vakdocent Martien Verheijen van ROC Eindhoven en de Bredase slagerondernemer Jan van Beijsterveldt. Naast de deskundige vakjury was er een consumentenjury aanwezig die bestond uit Ad Romijn, journalist van Brabant10, Mandy Vink, eigenaar van restaurant Chocolat en Hotel Bliss en Marlies Dreessen, directeur van VVV Breda. Bas Barten, vakdocent Brood & Banket op het Cingel College, nam de taak van juryvoorzitter op zich.
Juryvoorzitter Bas Barten gaf aan dat het niveau van de wedstrijd erg hoog was. “Met name in de top zes waren de verschillen bijzonder klein. Je ziet dat er veel aandacht aan het product is gegeven. Er is veel getraind om het perfecte Brabantse worstenbroodje te maken.”

Wedding & Cake workshop is groot succes
Zaterdag 2 oktober werd voor de eerste keer de workshop WEDDING & CAKE bij Patisserie de Rouw gehouden.
De reactie`s waren overweldigend: Dit waren de reacties: `We hebben een superleuke middag gehad!`, `Hartstikke leuk`, `gezellig, informatief, leerzaam, goed verzorgd, zeker mee doorgaan`, ‘helemaal top!`, `goed initiatief`, `lekker…`, `leuk om de passie van ieder vakmanschap te zien. De banketbakker over de taarten, de weddingplanner over tips en de visagie over make-up`, `Goed te volgen, ontspannen en leuk`, `Super`.
Op naar de volgende sessie op 16 oktober! We zien ernaar uit.

Toppertje! Jimmy is de beste uit 30.000 leerlingen!!
BREDA – Aad Ouborg, de Bredase zakenman en Chazia Mourali, de Nederlandse televisiepresentatrice overhandigen aan Jimmy Vissenberg de eervolle prijs. Jimmy Vissenberg uit Zegge is donderdagmiddag gekozen tot Topper 2010 van het ROC West-Brabant. Hij is student aan het Cingelcollege in Breda en banketbakker bij De Rouw in Vught.
Sjef de Beer, vakdocent Brood & Banket aan het Cingel College, licht toe waarom Jimmy Vissenberg dit jaar verkozen is tot Topper. ‘Jimmy heeft een enorm sterke visie en focus op zijn toekomst: hij wil bij de top horen. Hij combineert zijn ambitie met een tomeloze inzet’. Zijn ambitie blijkt ook uit zijn huidige werkplek: Patisserie de Rouw in Vught dé top binnen ons vakgebied’.
Ook bij Patisserie de Rouw is Jimmy een succesverhaal. Na twee weken viel Jimmy’s talent al op en binnenkort mag hij zichzelf meester ijsbereiding noemen. Een pijlsnelle carrière binnen zo’n topbedrijf is bijzonder.
Jimmy krijgt als prijs een opleiding tot meester IJsbereider en een kostuum voor deelname aan het EK patisserie in Lissabon. De prijs werd donderdagmiddag in de Grote Kerk in Breda uitgereikt.

Dé Nougatinetaart is de specialiteit van het huis: Dan denk je aan Brabant!
www.dandenkjeaanbrabant.nl
Dan denk je aan Brabant!
De Rouw: L`art de patisserie
Het echtpaar Arthur en Doris de Rouw staan aan het roer van het ambachtelijke bedrijf met maar liefst 50 medewerkers aan de Kloosterstraat in Vught, een Patisserie waar dagelijks ambacht, vakmanschap en creativiteit samenkomen. Het echtpaar is vooruitstrevend, continu zoekend naar de ontwikkeling van nieuwe producten en de presentatie ervan.
Ambacht en passie worden beloond
Alle producten worden door mensenhanden gecreëerd, sterker alle vullingen tot zelfs aan decoraties toe, worden geheel in eigen beheer vervaardigd, wat uniek is in Nederland! In 2008 werd De Rouw voor de 4e keer gekozen tot beste Patisserie van Nederland. En, in datzelfde jaar is Patisserie De Rouw toegetreden tot Relais Desserts, een wereldwijde organisatie gevestigd in Frankrijk die staat voor Haute Pâtisserie. Nu kunnen
ze zichzelf rekenen tot de 80 beste banketbakkers ter wereld.
Elite op z`n Brabants
Men streeft naar hoge kwaliteit, creativiteit, versheid en service. Van de winkel tot de geschenkverpakking, het ziet er heel chique uit, maar het is niet overdreven. Elite op z`n Brabants. De Rouw is continue bezig zichzelf te verbeteren en ondanks het feit dat men moet presteren om bij de wereldtop te blijven horen, hangt er bij Patisserie De Rouw een geweldige sfeer en men werkt er mensgericht. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel. Alle medewerkers hebben liefde voor het vak en gaan er met het gehele team ervoor het beste product voor de dagelijkse wedstrijd te maken namelijk: de consument met een verrassend lekker product telkens weer tevreden te stellen!

CvdK Wim vd Donk ontvangt De Rouw uit Vught als Merkdrager van `Merk Brabant`
Vrijdagmiddag 23 juli 2010 om 15.00 uur ontving Commissaris van de Koningin de heer Wim van de Donk het echtpaar Arthur en Doris de Rouw op het Provinciehuis om hen officieel als merkdrager van ‘Merk Brabant’ te verwelkomen. (foto met CvdK gemaakt door Marc Bolsius)
Patisserie de Rouw: Partner ‘Dan denk je aan Brabant’
Patisserie de Rouw is trotse partner geworden van Merk Brabant. Wat Brabant en de Brabanders onder meer kenmerkt is dat ze innovatie en ondernemerschap (high tech) combineren met de zachte kant van het leven, bijvoorbeeld de gezelligheid, gastvrijheid en gemoedelijkheid (high touch). Datzelfde geldt voor Brabantse ondernemers. Patisserie de Rouw past met haar unieke combinatie van culinaire creativiteit, vakmanschap, en ambachtelijke traditie bij deze kernachtige typering.
Merk Brabant
Op 17 september 2009 werd Merk Brabant gelanceerd, een initiatief van organisaties uit de economische en toeristische sector, kennis- en sportinstellingen en de provincie Noord-Brabant. Het doel van deze samenwerking is om Brabant te profileren als innovatieve regio met oog voor de menselijke maat. Hiermee wordt bijgedragen aan een krachtig imago, zowel voor haar inwoners, toeristen en aankomend studenten als haar bedrijven en instellingen. De basis van deze regiomarketing is het gedachtegoed van Brabant, het succesvol combineren van de harde en zachte kanten van het leven. Dit gedachtegoed wordt vervolgens communicatief gekoppeld aan instellingen, evenementen en bedrijven die deze kenmerken ook bezitten.
Patisserie de Rouw
Het echtpaar Arthur en Doris de Rouw staat aan het roer van de patisserie waar 50 medewerkers aan de Kloosterstraat in Vught dagelijks topproducten vers bereiden en verkopen. Door voortdurend te investeren in de beste kwaliteit van haar producten, oogstrelende en smaakvolle creaties te ontwikkelen en haar klanten te blijven verrassen, is De Rouw als enige Nederlandse patisserie gevraagd lid te worden van Relais Desserts. Dit is een wereldwijde organisatie waarin de top van de Haute Patisserie is verenigd. In Nederland is Patisserie De Rouw vier keer gekozen tot de beste banketbakker van het jaar. Smaakvolle creativiteit en ambacht, met oog voor de mens te samen: dan denk je aan Brabant.
Voor meer informatie over Patisserie de Rouw, kijk dan op: www.derouw.nl/old . Informatie over het Merk Brabant is te vinden op: www.dandenkjeaanbrabant.nl

Het verhaal van ROC Topper Jimmy
Topper van: Cingel College
Opleiding: Allround Brood- en Banketbakker
www.benjijeentopper.nl
Jimmy is uitgekozen tot Cingel College Topper omdat hij weet wat hij wil bereiken. Alleen het beste is goed genoeg voor Jimmy, hij wil bij de top horen. Jimmy neemt regelmatig deel aan vakwedstrijden. Zelfs aan het Nederlands kampioenschap waar hij recent de 4de plaats behaalde