Artikel in het Vughtse Klaverblad

Patisserie De Rouw vierde gouden jubileum op Biënnale Heeswijk

Op de eerste zondag van de Biënnale Heeswijk, die Interart Beeldentuin & Galerie tot 17 juni houdt in samenwerking met Kasteel Heeswijk, vierde de Vughtse meervoudige ‘landskampioen patisserie’ De Rouw het 50 jarig jubileum. Ondanks het slechte weer werd het er ‘knetterdruk’. Op het eerste oog leek het of heel Vught was uitgelopen om de felicitaties over te brengen. Grondlegger Johan de Rouw was zichtbaar trots en in zijn element tussen zoveel bekenden en het kostte Arthur en Doris de Rouw veel tijd om alle handen te schudden en de felicitaties in ontvangst te nemen. Doris de Rouw: “ Ik heb van te voren wakker gelegen of er wel mensen zouden komen met dit slechte weer.” De bezoekers konden lang genieten van de overheerlijke hapjes en de ‘kunstige’ demonstraties. Er werden 1000 marsepeinen rozen overhandigd aan de vrouwelijke bezoekers. Bovendien werden er ruim 2000 ‘goodie bags’, met o.a. een chocolade blok erin, uitgedeeld. Een prima aanzet om een droom te verwezenlijken: De top 10 van Europa!

Foto’s

Foto’s van 50-jarig bestaan

Patisserie De Rouw vierde gouden jubileum op Biënnale Heeswijk
Wat een feest, wat een opkomst, wat een pech met het weer!! Maar desondanks: We hebben genoten: Heel erg bedankt voor uw komst.

Kijk een geniet van de foto’s op onze facebook-pagina. Laat ons weten wat u ervan vindt.

Picasso van de pâtisserie was bij De Rouw in Vught! Bekijk het filmpje!

Pierre Hermé, internationaal befaamd meesterpatissier, bracht een bezoek aan Nederlandse collega- pâtissier Arthur de Rouw

Pâtissier Arthur de Rouw uit Vught kreeg op 27 januari bezoek van pâtisserie-legende Pierre Hermé.

Superlatieven zijn nauwelijks nog te vinden voor Pierre Hermé, door de Miami Herald wordt hij de Parijse Prins van het gebak genoemd, Vogue noemt hem zelfs Picasso! Net als de Rouw is Hermé lid van de exclusieve club van beste pâtissiers ter wereld: Relais Desserts International.

Hermé ging op 14-jarige leeftijd in de leer bij Gaston Lenôtre en werd tien jaar later chef pâtissier bij luxe delicatessenwinkel Fauchon. Samen met zijn zakenpartner Charles Znaty begon Pierre Hermé in 1996 voor zichzelf. Inmiddels heeft hij een pâtisserie-imperium opgebouwd met winkels en verkooppunten in Parijs, Nantes, Straatsburg, Londen en Tokyo.

Het was voor De Rouw en alle medewerkers een enorme eer deze autoriteit op het gebied van pâtisserie te mogen ontvangen.

Brabants Dagblad: Nostalgische doos jubileum De Rouw

VUGHT – Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan komt patisserie De Rouw in Vught met een nostaligsche gebaksdoos. Hierop foto’s uit het Vught van vijftig jaar geleden.
Burgemeester Roderick van de Mortel kreeg vrijdagochtend officieel de eerste doos uitgereikt. Voor sommigen zijn de foto’s een mooi zoekplaatje in Oud-Vught. Zo is er een prent met daarop de Kerkstraat met nog de oude Edah-winkel erop. Eén nieuwe foto staat er tussen: daarop grootvader De Rouw die in 1962 de zaak stichtte aan de Kloosterstraat, daar waar Arthur en Doris de Rouw nu nog zitten.
Bekijk het artikel van Petra Dircks.

Burgemeester R. vd Mortel neemt eerste Jubileumgebaksdoos in ontvangst

Patisserie De Rouw 50 jaar; ambachtelijk Brabants met internationale allure
Het succes van Patisserie de Rouw uit Vught is het resultaat van een halve eeuw ambacht en liefde voor het vak van vader op zoon. In hetzelfde pand aan de Kloosterstraat in Vught als waar vader De Rouw in 1962 zijn banketbakkerij begon is nu ’s lands beste Patisserie gevestigd! Zoon Arthur zwaait er sinds 1993 samen met zijn vrouw Doris de scepter.

Het 50-jarig jubileum wordt uitgebreid gevierd. Alle relaties van de Rouw profiteren hiervan mee. Met diverse acties zullen bijzondere, nieuwe maar ook klassieke producten onder de aandacht worden gebracht.

Nougatinetaart met een ‘Gouden Randje’
De ‘wereldberoemde’ Nougatinetaart van De Rouw wordt in een speciaal ontworpen ‘nostalgische’ gebakdoos verpakt. Met de Nougatinetaart geeft De Rouw al sinds jaar en dag haar visitekaartje af. Een beproefd succesnummer van opa de Rouw. Het authentieke familierecept vormt nog steeds de basis voor de lekkerste Nougatinetaart van Nederland! Ouderwets lekker gewoon heel actueel!

De Nougatine is zowel verkrijgbaar als éénpersoonsgebakje en 12-persoonstaart. Altijd goed; als verwennerij bij de koffie, of heel feestelijk bij een bijzondere gelegenheid. De Nougatine is er met recht een met een ‘Gouden Randje’.

Bijzondere Paasetalage
De Paasetalage doet menigeen in Vught al sinds begin maart watertanden. De Rouw heeft onmiskenbaar wederom hele verrassende paaseieren ontwikkeld. Paaseieren als kunstwerk, gewoon om op te eten. Zonde? Nee, gewoon puur genot en ……een zonde waard!

De Rouw is als enige Nederlandse Patissier een gewaardeerd lid van Relais Desserts International; een club van alleen de allerbeste Patissiers ter wereld. Regelmatig wisselt Arthur de Rouw kennis en ervaring uit met wereldspelers uit de Patisserie. Onlangs kwam Pierre Hermé, een van de beste patissiers ter wereld, nog naar Vught om zich te inspireren.

Alleen eerlijke en pure ingrediënten staan garant voor de ultieme smaakbeleving van het assortiment van De Rouw. Perfectie is de norm bij De Rouw. Perfectie zit ‘m in de finesse, maar ook in de klassieke smaak in het moderne jasje. Steeds dat onverwachte, altijd dat nieuwe. Dat maakt de klasse van De Rouw. De Rouw is trendsetter in betaalbare patisserie van het hoogste niveau.